Marion a acidobazická rovnováha

Marion a acidobazická rovnováha

Acidobazická rovnováha

V našem miniseriálu jsme probírali důvody saturace organismu hořčíkem a sírou. Nedostatek těchto minerálů omezuje schopnost tkání zbavit se toxinů. Hovořím jak o toxinech životního prostředí, tak o mikrobiálních ložiscích. Přístroj odstraňuje uvolněné toxiny. Je potřeba si uvědomit, že ani Marion neuvolní z tkáně pevně zabudované toxiny. I přístroji Marion musíme vytvořit podmínky k práci.
Pokud budeme pečlivě sledovat pocity ze svého organismu, zjistíme, že toxiny se uvolňují ve vlnách, nikoliv kontinuálně. K uvolňování toxinů dochází jak v průběhu dne, tak v noci. Proto, v případě, že zahájíte detoxikaci koupelemi, tak se snažte používat přístroj Marion co nejčastěji.

Podmínkou správného zabudování minerálů do tkání je optimální acidobazické prostředí. Obecně má organismus tendenci ke kyselosti, jde ovšem o takzvanou skrytou acidózu, která se neprojeví při běžném vyšetření pH z krve.
Je všeobecně známým faktem, že kyselé prostředí zhoršuje vstřebání hořčíku, vápníku a dalších minerálů, proto se různými způsoby snažíme tkáně alkalizovat. Ale…, v podstatě dosáhneme jen mírně kyselého prostředí. V organismu vzniká mnoho kyselin, které pH táhnou směrem ke kyselosti. Vznikají tak reakce mezi kyselými ionty a zásaditými ionty s biogenní soli. Pokud je organismus nestačí vylučovat, tak se ve tkáních hromadí a jsou ideálním prostředím pro výskyt mikrobiálních ložisek.
Důvodem k překyselování organismu je stres, strava, životní prostředí a fyzická námaha. Každý sám si může udělat představu, kde spočívá jeho problém. Je nutné ovšem podotknout, že ne všichni lidé žijící v civilizovaném světě, jsou překyselení. O našem stavu se můžeme přesvědčit pomocí lakmusových papírků, měřením ranní moči. Nebo také EAV přístrojem a testovací ampulí “skrytá acidóza“ či ampulí Marion Acid.

Pokud si ověříme, že trpíme skrytou acidózou, mělo by být naše počínání intenzívnější. Když se situace normalizuje, udělejme si z koupele rituál „podle fyzické a psychické zátěže“. Doporučuji odkyselující koupel cca 1x týdně. Koupele jsou vhodné i pro školou povinné děti a malé sportovce. Princip koupele je jednoduchý. Čajový hrnek jedlé sody do vany. Ve vodě setrváme cca 1 hodinu, ale můžeme i déle. pH koupelové vody musí být zásadité, přibližně kolem 8.

Koupele v jedné sodě se mohou velmi dobře kombinovat s hořčíkovými koupelemi. Hrnek jedlé sody a hrnek magneziových vloček splní oba úkoly. Tím ovšem naše možnosti nekončí. Přidáme-li k hrnku jedlé sody hrnek Epsomské soli (síran hořečnatý), získáme tří-složkovou koupel; odkyselující, hořčíkovou, sírovou.
Pokud však chceme cíleně saturovat organismus určitým prvkem, volíme specializovanou koupel. Výsledku dosáhneme rychleji. Odkyselení na začátku naší cesty ke zdraví zvlášť nesmí chybět! 
První tři dny po kterékoliv koupeli používejte intenzivně přístroj Marion!

MUDr. Josef Jonáš

MUDr. Josef Jonáš a přístroj Marion